Du er her

Historie og tilbageblik

Behandlingsstederne Søbæk blev etableret tilbage i 1985 af ungdomsvennerne Erik Filthuth og Allan Oris med opholdsstedet Bakkegården i Knabstrup. Selve skoledelen, som senere kom til at hedde Søbæk skole, startede otte år senere i 1993.

I 1994 gifter Erik sig med Annette og sammen vækster de deres livsværk Søbæk ved at etablere flere skoler og opholdssteder. Simpelthen fordi behovet har vist sig undervejs. Der viste sig fra starten af et enormt behov for, at vi - udover at undervise “egne" børn og unge - også kunne tilbyde at undervise eksterne børn og unge med særlige behov fra andre kommuneskoler omkring os.

Søbæk udvikler sig i takt med den virkelighed vi lever i og de behov, der er.

1985 – Allan Oris og Erik Filhuth køber et tidligere plejehjem og etablerer Søbæks første opholdssted Bakkegården Knabstrup.  

1993 – Det første skoletilbud, Bakkebo, etableres i Knabstrup for interne børn fra Bakkegården og sidenhen for eksterne børn og unge.

1997 – Søbæk skolen etableres i Jyderup ved køb af Søbæksgården.

2001 – Stigs Bjergby skole købes af Tornved Kommune og vi etablerer vores første erhvervsskole.

2001 – Lerchehuset Jyderup købes for at etablere ny afdeling til Bakkegården, så vi har en afdeling for mindre børn og en for store unge.

2005 – Erhvervsskolen Søbæk købes og vi etablerer Søbæk Kollegiet som et nyt tilbud.

2012 – Opholdsstederne Bakkegården Knabstrup & Jyderup skifter navn til Behandlingsstederne Søbæk – Opholds- og Bostederne.

2013 – Søbæk etablerer endnu et opholdssted; Bryggervænget.

2014 – Opholdsstedet Skovbrynet etableres.

2015 – Behandlingsstederne Søbæk fylder 30 år og vi runder samtidig elev #1000.

2016 – Søbæk køber skolen Ibs Mølle i Mørkøv.

2017 – Erik & Annette Filthuth sælger deres livsværk Behandlingsstederne Søbæk til Team Olivia Danmark, der er en del af den svenske koncern Team Olivia.

2018 - Opholdsstedet Dalbo starter som socialpsykriatrisk tilbud. 

2018 – Opholdsstedet Kalundborgvej etableres som socialpsykriatrisk tilbud.